Back to The Hub

Design and Materiality

Our emerging façade draws on the local context, whilst giving the building a civic prominence on the Walworth Road.

 

  • Rooftop setbacks are a contemporary interpretation of the traditional attic storeys and are a soft, blush-pink metal.
  • The main ‘terrace’ along Walworth Road is designed in a soft, warm, subtly-toned brick façade with windows set into a deep brick wall to provide natural shading, and to recall the vertical proportions of the street’s traditional Georgian townhouses.
  • The use of glazed varied off-white and light sage-coloured bricks to highlight public entrances into the garden, community space and shops, helping to welcome and draw people in.
  • A sensitive pairing of lighter bricks on the elevations of the affordable housing building on Amelia Street, to help reflect more light and ensure a sympathetic relationship with neighbouring properties.

Sign up to our mailing list

Disclaimer

We use ReCAPTCHA to help protect this website and its users from spam and abuse. Any information you provide us with, should you wish to do so, will be held securely and processed in line with our privacy policy. You will only be contacted in relation to the project.